stevige tomatensoep

  • Frans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2000

met spekjes en ham; maaltijdsoep voor 4-6 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje Honig Soep Maaltijd Bourgondische Tomatensoep,
150 g sperziebonen, vers of diepvries,
1 kleine courgette, in blokjes,
2 (Italiaanse) tomaten, in stukjes,
1 teentje knoflook, uitgeperst,
1 theel. geraspte citroenschil,
2 eetl. fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de verse sperziebonen af en snijd ze in vieren of halveer de diepvriesbonen. Doe de inhoud van het zakje soepbasis in een pan en voeg, al roerend met een garde, 1? liter water toe. Breng de soep al roerend aan de kook en voeg de sperziebonen, de courgette en het zakje groentemix toe. Laat de soep met de deksel schuin op de pan ca. 20 minuten zachtjes koken. Warm de stukjes tomaat ca. 2 minuten mee in de soep. Roer de knoflook, citroenschil en peterselie door elkaar en voeg dit op het laatste moment toe aan de soep.

Serveertip

Lekker met kaasstengels

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten