borsjt

  • Russisch, Soep
  • 30-60 min.
  • borsjt

    Borsjt

    Borsjt

Russische bietensoep
Een recept van Francy

Deel dit recept

Ingrediënten
Een stuk of 6 bieten (kleintje of halve apart houden, fijn raspen en met wat azijn en evt suiker apart zetten)
1 selderijknol
2 winterwortels
1 ui
3 teentjes knoflook
1/4 (groene) kool
zonnebloemolie
bouillonblokjes
peper (evt. zout)
Zure room of soyacuisine (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bieten, selderijknol, wortel en ui in blokjes snijden en met fijngesneden knoflook in de olie aanbakken. Water (circa 2 liter) en bouillonblokken erbij, laten koken tot de groenten zacht zijn (20 minuten) Alles in de blender pureren. Kool in fijne reepjes snijden en 5 a 10 minuten meekoken in de gepureerde soep. Peper (en zout) erbij. Geraspte biet-azijn-(suiker)- mengsel goed uitknijpen en sap bij de soep doen. Serveren met schepje zure room of soyacuisine (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jelena_m avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten