borsjt
- Russisch, Soep
- 30-60 min.
Russische bietensoep
Een recept van Francy
Ingrediënten
Een stuk of 6 bieten (kleintje of halve apart houden, fijn raspen en met wat azijn en evt suiker apart zetten)1 selderijknol
2 winterwortels
1 ui
3 teentjes knoflook
1/4 (groene) kool
zonnebloemolie
bouillonblokjes
peper (evt. zout)
Zure room of soyacuisine (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel)
Bereidingswijze
Bieten, selderijknol, wortel en ui in blokjes snijden en met fijngesneden knoflook in de olie aanbakken. Water (circa 2 liter) en bouillonblokken erbij, laten koken tot de groenten zacht zijn (20 minuten) Alles in de blender pureren. Kool in fijne reepjes snijden en 5 a 10 minuten meekoken in de gepureerde soep. Peper (en zout) erbij. Geraspte biet-azijn-(suiker)- mengsel goed uitknijpen en sap bij de soep doen. Serveren met schepje zure room of soyacuisine (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel