1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. borsjt

borsjt

  • Russisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2000

Ingrediënten


Een stuk of 6 bieten (kleintje of halve apart houden, fijn raspen en met wat azijn en evt suiker apart zetten)
1 selderijknol
2 winterwortels
1 ui
3 teentjes knoflook
1/4 (groene) kool
zonnebloemolie
bouillonblokjes
peper (evt. zout)
Zure room of soyacuisine (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel)



Russische bietensoepEen recept van Francy

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bieten, selderijknol, wortel en ui in blokjes snijden en met fijngesneden knoflook in de olie aanbakken. Water (circa 2 liter) en bouillonblokken erbij, laten koken tot de groenten zacht zijn (20 minuten) Alles in de blender pureren. Kool in fijne reepjes snijden en 5 a 10 minuten meekoken in de gepureerde soep. Peper (en zout) erbij. Geraspte biet-azijn-(suiker)- mengsel goed uitknijpen en sap bij de soep doen. Serveren met schepje zure room of soyacuisine (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jelena_m


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jelena_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top