Zoete aardappel met tomaat en prei
- Frans, Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 24-01-2000
Deze groentenschotel smaakt goed bij gegrilde kip of gestoofde vis, zoals kabeljauwfilet of schol.
Bereidingswijze
In een pan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in de schil 15 minuten koken met deksel op de pan. Intussen ui pellen en snipperen. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Paprika wassen,zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Lelijke bladeren van prei verwijderen en de groenten in de lengte halveren. Prei wassen onder stromend water en in halve ringen snijden. Olie in braadpan verhitten en ui 2 minuten fruiten. Paprika en tomat toevoegen en teentje knoflook erboven uitpersen en 5 minuten meefruiten. Schil van zoete aardappel halen en de knol in blokjes snijden. Toevoegen: ketjap, kippenbouillon en een scheutje water. Met deksel op de pan 10 minuten zachtjes laten stoven. Dan prei toevoegen en 5 minuten mee laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties