1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Samosa

Samosa

  • Indiaas, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2000

Ingrediënten 4 personen


200 gr; witte bloem
2 ? S.L boter
een beetje warm water
een beetje zout

deeg bereiden en twee uur laten rusten. (niet noodzakelijk)

Vulling:
1 grote ui
100 gr erwtjes
4 gekookte aardappelen
1 ? T.L. garam masala
een beetje anijszaadjes
een beetje komijn
een beetje citroensap
? T.L. zout
verse gehakte koriander (of peterselie)



Gevulde gefrituurd deegflapje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui aanbraden, erwtjes toevoegen en de gekookte aardappelen in blokjes. De kruiden toevoegen, roeren en laten afkoelen.
Deeg uitrollen tot pannenkoekjes van 12 cm diameter. In twee snijden. Een beetje vulling op leggen , sluiten en de naad met de duim en wijsvinger knikjes geven

Serveertip

Lekker met een dipsaus zoals chutney( zie dadelchutney)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bizie_lizie


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bizie_lizie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top