1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Varkenshaasje In Een Mosterd-Roomkaassaus

Varkenshaasje In Een Mosterd-Roomkaassaus

Door: beuvbos

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2000

Ingrediënten 2 personen


1 mooie varkenshaas (ca 225 - 250 gr), versgemalen peper, thijm, olijfolie en boter, paar flinke scheuten witte wijn, 4 (of meer) eetl. zwolse mosterd (of scherpe franse mosterd), 2 a 3 mespuntjes kruidenbouillonpoeder, paar eetlepels roomkaas, 1/2 pakje room culinair


Verder heb je nodig


Alu folie


Varkenshaasje (in plakjes gebakken) in een lekkere saus van mosterd, roomkaas, wijn en kruidenbouillon

Ontdek meer:

Voorbereiding

Varkenshaasje droogdeppen met keukenpapier en met een scherp mes in mooie dunne plakjes (ca. 1 cm) snijden. Bestrooien met versgemalen peper en gedroogde thijm.

Bereidingswijze

Olie en boter in pan verwarmen (eerst olie, dan boter erbij) en de plakjes varkenshaas aan beide kanten mooi aanbakken (totdat ze bruin worden). Vervolgens de plakjes uit de pan halen en in alu folie warmhouden.
met een par flinke scheuten witte wijn op een hoog vuur de aanbaksels in de pan losroeren. Vervolgens de room toevoegen en alles goed doorroeren. Schepje voor schepje de mosterd toevoegen aan de saus en steeds blijven roeren. Af en toe even proeven voor de juiste smaak. Beetje kruidenbouillonpoeder toevoegen en ook beetje versgemalen peper. Op het laatst ook de roomkaas toevoegen en in de saus laten smelten. De plakjes varkenshaas nog even aan de saus toevoegen en weer verwarmen. Eventueel beetje allesbinder om de saus te laten indikken.

Serveertip

Op voorverwarmde borden serveren met rijst of verse pasta. Lekker met roergebakken groente zoals mix van courgette / kastanjechampignons / tomaat.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top