1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Paddestoelenrisotto met krokant gebakken bloedworst

Paddestoelenrisotto met krokant gebakken bloedworst

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2000

Ingrediënten 4 personen


100-175g ongezouten boter, 1 eetlepel olijfolie, 2 fijngehakte uien, 25-30g fijngesneden beenmerg (uit een mergpijp), 1.2l groenten- of kippenbouillon, 225-350g champignons, 225g arboriorijst, 2 grote dikke plakken bloedworst in blokjes gesneden, 1-2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper, parmezaanse kaas vlokken


Verder heb je nodig


Grote pan, pan voor de bouillon.


Romige risotto met champignons en als contrast de knapperige, hartige bloedworst. Een aanrader voor koude winteravonden!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter met de olijfolie in een grote pan. Voeg de gehakte ui en het fijngesneden merg toe en laat dit 2-3 minuten koken zonder het te kleuren. Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Doe dan de paddestoelen bij de uien en verhoog de temperatuur/vlam. Laat de champignons 2-3 minuten bakken. Voeg dan de rijst toe en laat het geheel over een medium vuur nog een minuut koken. Doe er dan een pollepel bouillon bij en laat de rijst de bouillon absorberen alvorens een nieuwe pollepel bouillon toe te voegen. Herhaal dit proces steeds weer, ondertussen continu roerend om aankoeken te voorkomen en ervoor te zorgen dat alle rijst gelijkmatig kookt. Dit zal 20-30 minuten duren. Als de risotto bijn aklaar is, kan de bloedworst in een pan knapperig gebakken worden. Zodra de risotto gaar is, voeg dan de geraspte parmezaanse kaas toe en controleer of de risotto een rijke romige structuur heeft. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe over op 4 voorverwarmede diepe borden. Strooi er parmezaanse kaas vlokken (met de kaasschaaf afgesneden van het blok verse parmezaan)en een klein beetje olijfolie overheen en verdeel de stukjes bloedworst over de borden.

Serveertip

Drink er een robuuste rode wijn bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prinsjester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prinsjester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top