1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. GEGRATINEERDE UIENSOEP

GEGRATINEERDE UIENSOEP

Door: orphan

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2000

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote uien 30 gram boter 1 laurierblad 2 kruidnagels mespuntje rozemarijn 8 dl bouillon 1 eetlepel wijnazijn 2 dl droge witte wijn versgemalen peper 4 snaatjes stokbrood 6o gram geraspte kaas.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen en fruit deze in een grote pa, op een matig vuur in de boter in 5 minuten goudbruin. Laurierblad, kruidnagels, rozemarijn en peper toevoegen. Giet er de bouillon en wijnazijn bij. Laat dit op een laag vuur onder af en toe roeren 15 minuten heel zacht koken. Voeg de droge witte wijn toe en laat alles in nog 15 minuten zachtjes gaar koken. Breng de soep op smaak met peper. Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg op de soep enkele sneetjes lichtgeroosterd stokbrood. Verdeel er de geraspte kaas over. Zet de kommen in een voorverwarmde oven van 250 graden of onder een hete grill en laat de kaas goudbruin kleuren [gratineren].



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top