1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. ontbijtbroodjes

ontbijtbroodjes

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2000

Ingrediënten 2 personen


Busje super croissantdeeg van danone
plakjes belegen kaas
dikke plak ham



Croissantbroodjes met ham en kaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden C
ham in kleine blokjes snijden en in zes porties verdelen

Bereidingswijze

Croissantdeeg van twee driehoekjes afsnijden en de schuine perforatie met de vingers dicht drukken. de deeglap die dan ontstaat in twee delen snijden. in het midden van een lapje twee plakjes belegen kaas leggen en daaroverheen een portie klein gesneden ham.
lapje dichtvouwen en de randen goed aandrukken om lekken te voorkomen.
zo ontstaan zes heerlijke broodjes voor ontbijt of brunch.
10/12 minuten bakken in voorverwarmde oven
in ieder geval tot ze goudbruin zijn.

Serveertip

In plaats van gewone ham kan een plakje coburger ham gebruikt worden. het wordt dan nog iets pittiger.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van centinus


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van centinus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top