Winterpostelein Met Warme Chorizo

  • Biologisch, Salade
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
ongeveer 200 gr winterpostelein, enkele saliebladeren, 5 eetl olijfolie, 300 gr chorizoworst in dunne schijfjes, 1 kleine ui in ringen,1 gehakt teentje knoflook,2 eetl rode wijnazijn, peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

bakpan, slakom

Voorbereiding

Was de postelein en droog ze.
Verdeel de winterpostelein over afzonderlijke borden of doe het in een slakom met de salieblaadjes erover.

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een bakpan tot ze behoorlijk heet is. Voeg er de schijfjes chorizowordt bij en bak 1 min. Voeg ui en knoflook toe en bak nog 1 tot 2 minuten tot de chorizo bruin is. Doe de azijn, peper en zout in de pan om op smaak te brengen. Verdeel met een lepel snel de mengeling over de winterpostelein en schep voorzichtig door elkaar. nmiddelijk opdienen.

Serveertip

Staat erg leuk op ontbijtborden waarop je de postelein met de gesnipperde saliebladeren verdeeld. Je schept de mengeling er dan op(naperen). In en slakom dien je het voorzichtig erdoorheen te scheppen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sanseseri avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten