yoghurt-maisbrood

  • Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-01-2000

Een prachtig geel, fris brood dat heerlijk smaakt bij Mexicaanse en andere pittige gerechten. Te maken in de broodmachine

Deel dit recept

Ingrediënten
175 ml magere yoghurt, 80 ml water, 10 gr. boter of margarine, 375 gr. witte bloem, 100 gr. maismeel, 100 gr. goed uitgelekte maiskorrels, 8 gr suiker, 5 ml uienpoeder, 5 a 6 gr. zout, 4 gr gedroogde gist

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
broodmachine

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten (inclusief de maiskorrels) in de volgorde die de gebruiksaanwijzing voorschrijft in de machine en bak het brood met het programma ?normaal?, stand medium.

Serveertip

De maiskorrels zullen grotendeels kapot gaan, maar hierdoor krijgt het brood juist zijn mooie kleur, af en toe is er nog een korreltje te zien. Je kunt ook een deel na de ?piep? toevoegen, dan zie je er wat meer van terug.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten