Peren Met Griesmeel En Chocoladesaus

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
7,5 dl melk - citroenschil - 70 gr. griesmeel - 60 gr. suiker - 2 dl room - 300 gram (2) peren - 20 gr. suiker - sap van een citroen - kant en klare chocoladesaus.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Breng de melk met de citroenschil aan de kook. Laat de schil 10 minuten trekken en verwijder deze dan.

Meng het griesmeel met de suiker en voeg dit al roerende aan de melk toe. Laat de massa al roerende aan de kook komen en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.

Roer van het vuur af door de griesmeel 4 eetlepels slagroom en doe de massa direct over in een met koud water omgespoelde puddingvorm.

Bereidingswijze

Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Kook de peren zacht in weinig water met de suiker en het citroensap.

Stort de griesmeelpudding, leg de halve peren erop (bolle kant naar boven) en schenk de chocoladesaus eroverheen.

Serveertip

Garneer met de overgebleven slagroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten