varkensoester met roomsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2000

Gegratineerde varkensoester met roomsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 2 varkensoesters (a 125g),

  • zout,
  • peper,

  • 25 g boter,

  • 2 plakjes rauwe ham,

  • 2 plakjes lichtbelegen kaas,

  • 1 pakje witte wijn saus

  • ? theelepel rozemarijn,

  • vierkante ovenschaal

  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Voorbereiden (10 minuten): Vlees bestrooien met weinig zout en peper. In koekenpan boter verhitten en vlees ca. 5 minuten bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en achtergebleven bakboter in schaal schenken. Op elke varkensoester 1 plakje ham en 1 plakje kaas leggen. Vlees in ovenschaal leggen. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

    Bereidingswijze

    Bereiden (20 minuten): Oven voorverwarmen op 200 graden of gasoven stand 4. Vlees in midden van oven in ca. 8 minuten verwarmen en kaas laten smelten. Intussen saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Op smaak brengen met rozemarijn en peper. Saus apart bij vlees geven.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten