1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Hollandse pannenkoeken
  5. hollandse winterkost anno 2000

hollandse winterkost anno 2000

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2000

Ingrediënten 4 personen


150 g bloem
3 1/2 dl melk
2 eieren
zout
3 eetlepels olie
1 grote ui
1 ambachtelijke rookworst
400 g Winterse roerbak (Vers Gemak)
200 g tauge (Vers Gemak)
tabasco
peper
75 g grof geraspte parmezaanse kaas
4 eetlepels fijngeknipt bieslook



De Hollandse keuken staat in het buitenland bekend om zijn stevige stamppotten. Vooral in een koude winter prima leveranciers van extra energie. Zonder de traditionele winterse keuken tekort te willen doen, geven we u hier een van de heerlijke variaties op de ouderwetse, u wel bekende, winterkost. Wat lichter, wat frivoler, en minstens even lekker. Proeft u zelf maar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop van de bloem met de melk, de eieren, een mespunt zout en 1 eetlepel olie een egaal beslag en laat het even rusten. Pel en snijd intussen de ui in ringen. Snijd de rookworst in schuine plakjes. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag 4 mooie grote dikke pannenkoeken van het beslag en houd ze warm. Verhit intussen de rest van de olie en bak de uiringen met de worstplakjes al omscheppend lichtbruin. Voeg de roerbak toe en bak al omscheppend in ca. 7 minuten beetgaar. Schep de tauge erdoor en warm kort door. Breng alles op smaak met tabasco, peper en zout. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en bestrooi met de kaas en het bieslook. Serveer direct.

p.p. 2900 kJ/690 kcal, 36 g eiwit, 43 g vet, 41 g koolhydraten

Lekker met winterbier


Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top