1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. italiaanse hamburger

italiaanse hamburger

Door: isisgr

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-01-2000

Ingrediënten


Pesto (Italiaanse basilicumsaus)
boter
olie
1 sjalotje
1 tl saliepoeder
1 tl tijmblaadjes
1 eidooier
1/2 courgette
1/2 aubergine
1 grote ui
1 bolletje mozzarella-kaas
2 tenen knoflook
3 takjes peterselie
4 hamburgerbroodjes
4 blaadjes rode sla
50 g rauwe ham
350 g kalfsgehakt


italiaanse hamburger
italiaanse hamburger

Lekker en makkelijk

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak het sjalotje, de ham en de verse kruiden fijn. Kneed dit met de geperste knoflook, de gedroogde kruiden, de eidooier, zout en peper en het gehakt tot een homogeen geheel. Vorm er vier mooie platte burgers van en leg ze even in de koelkast. Snijd de courgette, aubergine en ui in plakken en bak ze in de olie snel op hoog vuur goudbruin. Neem de groenten uit de pan. Voeg nog 15 g boter toe en bak de hamburgers in 8-10 min. aan beide kanten bruin. Snijd de mozzarella in plakken. Rooster de snijvlakken van de broodjes goudbruin en beleg ze met wat sla, de plakken groenten, de hamburger, schepje pesto, plakken mozzarella en dek af met het kapje. Serveer direct of neem verpakt mee voor een picknick.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van isisgr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top