appel- en notencake

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gram gedroogde appeltjes
50 gram rozijnen
250 gram boter
250 gram witte basterdsuiker
5 eieren
125 gram bloem
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel speculaaskruiden
125 gram ongezouten gemengde noten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De gedroogde appeltjes in ruim water een nacht weken, daarna 10 minuten koken, afgieten en laten uitlekken.
De rozijnen in heet water 30 minuten laten wellen.
De boter met de bastersuiker roeren tot het mengsel wit is. De eieren een voor een toevoegen.
De bloem, het bakmeel en de kruiden erbij zeven en met de appeltjes en de rozijnen erdoor spatelen.
Het beslag in een ingevette kom en met bloem bestoven cakevorm scheppen.
De noten erover strooien.
De cake in een warme oven - 170 ?C- in circa 1 uur en een kwartier gaar bakken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

elica avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten