1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. kaastaart

kaastaart

Door: fridaberk

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2000

Ingrediënten 4 personen


200 gr. bloem -
14 gr. gist -
25 gr. boter -
50 ml melk -
snufje suiker -
snufje zout -
Voor de vulling:

400 gr. opsterlandse roomkaas
7 eierdooiers -
300 gr. halfgeslagen room -
peper -
zout.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de melk handwarm en los hierin de gist op. Voeg alle andere ingeredienten van het deeg samen en kneed het handmatig tot een deeg. Rol het uit tot een dikte van ongeveer de dikte van een gulden. Bekleed hiermee een taartvorm van 24 centimeter. Ontdoe de roomkaas van zijn korst en smelt het in een pan op een laag vuurtje. Roer het tot een romige gladde massa en neem het van het vuur. Spatel de eierdooiers erdoor en de halfgeslagen room en de andee smaakstoffen.

Bereidingswijze

Giet de vulling in de bakvorm en bak het geheel in een voorverwarmde oven op 150 graden 40 min.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top