1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Zuurkool
  6. Zuurkool

Zuurkool

Door: _hanskeuken

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2000

Ingrediënten 2 personen


0.5 kilo wijnzuurkool
0.5 kilo aardappelen
1 kipfile
2 theelepels dragon
scheut witte wijn
3 jeneverbessen
2 teentjes knoflook
olie
peper
zout
twee theelepels kerrie
eetlepel sesamzaad
bolletje gember


Verder heb je nodig


Wok


Een ongelooflijk lekker zuurkoolrecept bijeen geschraapt op een donkere koude wintermiddag

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zuurkool iets afspoelen. Aardappelen schillen en in dikke plakken snijden, daarna aan de kook brengen
kipfile in dunne repen snijden van ong. 5 cm lang en 1 cm breed. Stukjes kip met kerrie en sesamzaad bestrooien. teentjes knoflook in hele dunne plakjes snijden. Gember in hele fijne stukjes snijden.

Bereidingswijze

De aardappels aan de kook brengen en deze twaalf minuten laten koken. Ondertussen de knoflook in wat olie fruiten. Hieraan de reepjes kip toevoegen en deze bruin aanbakken. Hierbij de jeneverbessen, gember en dragon toevoegen. Eveneens peper en zout. Even door elkaar schudden en de zuurkool erbij doen. De aardappels na ong. 12 minuten afgieten (ze mogen niet te zacht zijn). Een scheut witte wijn bij de zuurkool gieten en ong. 5 minuten goed blijven omroeren.

Serveertip

De aardappels kunnen zowel apart als bij de zuurkool geserveerd worden. De aardappels moeten als ze bij het zuurkoolgerecht worden gedaan niet te zacht zijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _hanskeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top