zuurkoolschotel met gehakt in de oven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Dat wordt smullen!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram (wijn)zuurkool
500 gram rundergehakt
1 ui
1 potje creme fraiche
1 eetlepel chilipoeder
? potje paprikareepjes of een rode paprika in reepjes gesneden (meer paprika mag ook, dit naar smaak)
twee theelepels karwijzaad
wat peper en zout
100 a 200 gram oude geraspte kaas, naar smaak

aardappelen voor puree, hoeveelheid naar smaak (normaal gesproken ruim 1 kilo)
1 ei
paneermeel
boter

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 791,63 kcal
Koolhydraten 52,97 g
Eiwitten 45,13 g
Vetten 41,97 g

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en maak er een luchtige puree van met boter, melk, 1 ei en wat peper.
Bak het gehakt rul (los geprakt) in de koekenpan met peper en zout en doe er de gesnipperde ui bij. Laat dit samen nog even doorbakken en doe er daarna ook het karwijzaad en de chilipoeder door.
Laat de zuurkool eerst uitlekken in een vergiet en vermeng hem daarna met de paprikareepjes en de zure room.
Neem een ingevette ovenschaal en doe onderin het zuurkoolmengsel. Daarbovenop komt dan het gehakt. Strooi daar wat geraspte kaas overheen. Tot slot komt dan de aardappelpuree die afgedekt wordt met de rest van de geraspte kaas en wat paneermeel. Het paneermeel is niet per se noodzakelijk maar zorgt voor een bruin korstje.
Verwarm de oven ongeveer een kwartier voor op 200 graden C. (gasstand vier) en schuif de ovenschaal midden in de oven. Laat de schaal nu nog veertig minuten in de oven staan. Smullen maar...

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sjeeny avatar
sjeeny

Doorsturen

Home Recepten