1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Varkenshaas
  6. varkenshaas in walnootsaus

varkenshaas in walnootsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2000

Ingrediënten 4 personen


800 gram varkenshaas of filet, 1 stengel bleekselderij, 1 flinke wortel, een flinke handvol gepelde walnoten, in grove stukken gehakt, 1 maal 2 en 1 maal 3 eetl. sesamolie, 1 theel. suiker, 1 theel zout, 2 maal 2 eetl sojasaus, 2 theel. maizena, scheutje sherry, beetje bouillon vers of van een blokje. 1 eetl. sesamzaad en wat peterselie voor de garnering.



Hoe is het mogelijk, met een paar ingredienten maak je van een gewoon stukje vlees iets speciaals!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de filet in stukjes, en zet ze in een marinade van de suiker, zout, 2 eetl sojasaus en 2 eetl sesamolie, laat minstens 2 uur staan, langer mag ook. Snijd de wortel en bleekselderij in luciferdunne reepjes.

Bereidingswijze

Doe de sesamolie in een pan of wok en laat heet worden, bak de stukjes vlees met de marinade een paar minuten, voeg de groenten toe en de walnoten. Doe nu de sherry in de pan. Meng de maizena met de bouillon en giet dit er bij, blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is. Gebruik wat extra bouillon als de saus te dik is, het moet lekker licht blijven. Bestrooi op het laatst met sesamzaadjes en peterselie.

Serveertip

Lekker met rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joosje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top