Kippensoep

  • Chinees, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2000

Zoals de naam al zegt: een kruidige bouillon van kippevlees. Een uitstekende basis voor bijvoorbeeld een Wan Tan soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kippepoten -
225 gr. mager buikspek (varken) -
1 grote ui -
1 groot laurierblad -
6 peperkorrels -
circa 1,4 liter water -{1 liter totaal}
zout -
peterselie -
verse tuinkruiden.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de kippepoten in de wok. Voeg er het in blokjes gesneden varkensvlees en de in stukken gesneden ui aan toe, met het laurierblad, de peperkorrels en zoveel water dat alles net onder staat. Aan de kook brengen, eventueel opkomend schuim verwijderen, deksel erop en gas lager zetten. Een uurtje laten pruttelen. Kippepoten uit de pan nemen en het vlees eraf snijden. Dit vlees kun je fijnsnijden en later eventueel weer in de soep doen. Schep de ui, het varkensvlees en het laurierblad uit de bouillon. Nu heeft u een magere bouillon die als basis voor andere soepen of sauzen kan dienen.

Bereidingswijze

Als u een gekruide kippesoep wilt kunt u nu het fijngesneden kippevlees toevoegen met naar smaak zout, fijngehakte peterselie en verse tuinkruiden.

Serveertip

Het is het leukst als u het serveert in Chinese soepkommen met de bijbehorende lepels.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten