1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep

Kippensoep

Door: fridaberk

  • Chinees, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-01-2000

Ingrediënten 4 personen


2 kippepoten -
225 gr. mager buikspek (varken) -
1 grote ui -
1 groot laurierblad -
6 peperkorrels -
circa 1,4 liter water -{1 liter totaal}
zout -
peterselie -
verse tuinkruiden.



Zoals de naam al zegt: een kruidige bouillon van kippevlees. Een uitstekende basis voor bijvoorbeeld een Wan Tan soep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de kippepoten in de wok. Voeg er het in blokjes gesneden varkensvlees en de in stukken gesneden ui aan toe, met het laurierblad, de peperkorrels en zoveel water dat alles net onder staat. Aan de kook brengen, eventueel opkomend schuim verwijderen, deksel erop en gas lager zetten. Een uurtje laten pruttelen. Kippepoten uit de pan nemen en het vlees eraf snijden. Dit vlees kun je fijnsnijden en later eventueel weer in de soep doen. Schep de ui, het varkensvlees en het laurierblad uit de bouillon. Nu heeft u een magere bouillon die als basis voor andere soepen of sauzen kan dienen.

Bereidingswijze

Als u een gekruide kippesoep wilt kunt u nu het fijngesneden kippevlees toevoegen met naar smaak zout, fijngehakte peterselie en verse tuinkruiden.

Serveertip

Het is het leukst als u het serveert in Chinese soepkommen met de bijbehorende lepels.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top