1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Knoflooksoep

Knoflooksoep

Door: tourette

  • Internationaal, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2000

Ingrediënten 4 personen


2 Bouillonblokjes-
5 tenen Knoflook-
100 g. geraspte Gruyerekaas-
2 el. Olijfolie-
2 Eieren-
1 el. fijngehakte Tijm-
1 blad Laurier-
Zout-
Peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In plaats van 1 eetlepel verse tijm kunt u ook 1 theelepel gedroogde tijm nemen.
Schil de knoflook en hak de teentjes klein.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
Voeg 1 liter water toe, de bouillonblokjes, de tijm en het laurierblaadje.
Laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken.
Klop de eieren in een ruime schaal of beslagkom los en voeg al roerende voorzichtig 3-6 eetlepels bouillon toe.
Voeg dit mengsel al roerende aan de hete soep toe.
Blijf roeren en laat de soep niet meer koken.

Serveertip

Serveer de geraspte gruyerekaas apart bij de soep.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top