kaneelbrood met rozijnen

  • Brood
  • > 120 min.


De rozijnen geven het brood een heerlijk zoete smaak, er wordt geen suiker aan dit brood toegevoegd. Te maken in de broodmachine

Deel dit recept

Ingrediënten
225 ml handwarm water, 10 gr. boter, 6 gr. droge gist, 80 gr. rozijnen, 415 gram witte bloem, 7 gr. zout, 0,5-1 el kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
broodmachine

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten (inclusief de rozijnen) in de volgorde die de gebruiksaanwijzing voorschrijft in de machine en bak het brood met het programma ?normaal?, stand medium.

Serveertip

Laat het brood 10 min. afkoelen op een rooster. (heerlijk warm met roomboter, maar koud ook heel smakelijk).
De rozijnen zullen grotendeel stukgeslagen worden, maar dit geeft het brood juist zijn heerlijke zoete smaak en mooie kleur.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

broodmachientje avatar

Doorsturen

Home Recepten