1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Rabarberchutney

Rabarberchutney

Door: jos_v_p

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2000

Ingrediënten


500 gram rabarber
3 uien
4 bolletjes gember
100 gram rozijnen
200 gram bruine basterdsuiker
2 dl. rode wijnazijn
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
1/4 theelepel gemalen foelie
vers gemalen peper
1 theelepel zout
2 jampotjes met twist off deksel 450 gr.


Rabarberchutney
Rabarberchutney

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rabarber, appel, uien schoonmaken en in stukjes snijden. Gember fijnsnipperen. Achtereenvolgens in een wijde pan met dikke
bodem doen: Rabarber, ui, appel, gember, rozijnen, basterdsuiker, azijn, kruidnagelpoeder, foelie, peper en zout. Al roerend
aan de kook brengen en met deksel schuin op de pan 20 min. laten koken. Intussen de jampotjes met heet water en soda
afwassen, goed naspoelen en op een schone theedoek laten uitlekken. De ingredienten voor de chutney met een houten lepel
tot moes roeren en op hoog vuur laten inkoken tot een stevige moes in ca. 20 min. Chutney in de potjes scheppen en deze
direct met deksel sluiten. Omkeren en ca. 10 min. laten staan. Weer rechtop zetten en verder af laten koelen. De chutney is
ongeopend een half jaar houdbaar; geopend in de koelkast 2 weken.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top