1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Schelvis Op Z'N Portugees

Schelvis Op Z'N Portugees

  • Portugees, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-01-2000

Ingrediënten 4 personen


1 blik tomaten(circa 400gr), uitgelekt.
1 courgette in blokjes gesneden
3/4 theel.suiker
1/3 theel.basilicum
1/3 theel. versgemalen peper
1/3 theel. zout
500 gr. schelvisfilets, in reepjes gesneden
4 sjalotjes, gesnipperd
2 eetl. fijngehakte peterselie
0,5 dl. olie
1 eetl. bloem
1 theel. paprikapoeder
4 hardgekookte eieren, door een zeef gedrukt.


Verder heb je nodig


Schaal geschikt voor de magnetron


Wie over de Portugese keuken praat, heeft het onvermijdelijk over tomaten en kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de tomaten en de courgettes op de bodem van een voor de magnetron geschikte schaal. Bestrooi met de suiker, de basilicum, de peper en het zout. Leg er de reepjes schelvis op.
Meng de overige genoemde ingredienten, met uitzondering van de hardgekookte eieren, in een kom door elkaar en verdeel het mengsel over de visreepjes. Dek de schaal af met een velletje magnetronfolie.
Zet de vis 6 tot 7 minuten op de hoge stand (700 Watt) in de magnetron en laat daarna nog 3 minuten buiten de magnetron nagaren.
Bestrooi de vis voor het serveren met de hardgekookte eieren.

Serveertip

Geef er stokbrood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van etty


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van etty
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top