1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Peche melba
  6. Peche Melba

Peche Melba

Door: sjeeny

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-01-2000

Ingrediënten 4 personen


4 perziken
2 dl vanille roomijs
200 g frambozen



Een lekker en bijzonder nagerecht, met ijs en vruchten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de perziken schoon en halveer ze. Verwijder de pit. Maak een suikerstroop van 3 delen water en 1 deel suiker. Pocheer ( 90' C) hierin de perziken, maar maak ze niet te gaar. Laat ze in de siroop afkoelen. Wrijf de frambozen fijn en doe er een scheutje eau de vie de framboise of kirsch door. Verdeel het ijs over 4 coupes en leg er de perziken op. Overgiet het met de frambozen puree. Als variant kun je de frambozen puree ook eerst warm maken en flamberen met kirsch.






Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top