Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Peche melba
  6. Peche Melba

Peche Melba

Door: sjeeny

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-01-2000

Ingrediënten 4 personen


4 perziken
2 dl vanille roomijs
200 g frambozen



Een lekker en bijzonder nagerecht, met ijs en vruchten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de perziken schoon en halveer ze. Verwijder de pit. Maak een suikerstroop van 3 delen water en 1 deel suiker. Pocheer ( 90' C) hierin de perziken, maar maak ze niet te gaar. Laat ze in de siroop afkoelen. Wrijf de frambozen fijn en doe er een scheutje eau de vie de framboise of kirsch door. Verdeel het ijs over 4 coupes en leg er de perziken op. Overgiet het met de frambozen puree. Als variant kun je de frambozen puree ook eerst warm maken en flamberen met kirsch.






Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top