Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Arepa Di Pampoena (Pompoen Pannenkoekjes)

Arepa Di Pampoena (Pompoen Pannenkoekjes)

Door: joeburny

  • Antiliaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2000

Ingrediënten 2 personen


100 gram pompoen, 200 ml water, 1/2 theel. zout, 100 gram bloem, 1/2 theel. bakpoeder, ongeveer 100 ml melk, 1 ei, 2 eetl. rozijnen, 1/2 theel. kaneel, 2 eetl. margarine, 1 eetl. suiker.


Arepa Di Pampoena (Pompoen Pannenkoekjes)
Arepa Di Pampoena (Pompoen Pannenkoekjes)
Arepa Di Pampoena (Pompoen Pannenkoekjes)
Arepa Di Pampoena (Pompoen Pannenkoekjes)

Antiliaanse zoete pannekoekjes van pompoen. Lekker als nagerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de pompoen in stukjes en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar in het water met zout. Giet de poempoen af, en prak hem fijn met een vork. Voeg de bloem, bakpoeder, melk, ei rozijnen, suiker en kaneel toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is (iets dikker dan pannekoek beslag).

Laat de margarine heet worden in een Koekenpan, en bak de arepa's met z'n drieen te gelijk in de pan tot ze goudbruin zijn.
Warm eten. Eventueel met nog wat suiker bestrooien.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joeburny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top