1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugees Varkensvlees

Portugees Varkensvlees

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2000

Ingrediënten 2 personen


250 gr. varkenslendefilet, 1/2 eetl. saffloerolie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 350 gr. vleestomaten, 1 eetl. tomatenpuree, 0.9 dl. droge witte wijn, 0,9 dl. ongezouten groente- of kippebouillon, 1 eetl. gehakte peterselie, 1 eetl. gehakte verse basilicum, 1 theel. gemengde gedroogde kruiden, 1/2 theel. suiker, 1/8 theel. zout, peper, 250 gr. doperwten, 1 gele paprika.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de varkensvlees in dikke plakken (vet afgesneden). Snijd de ui in dunnen ringen en de tomaten in vieren. Verwijder bij de paprika de zaad en zaadlijsten en snijd overlangs in dunne repen

Bereidingswijze

Maak in een grote vuurvaste schotel de olie niet al te warm en bak er de uiringen circa 5 min. in tot ze gaar en maar ietsje verkleurd zijn. Roer daarbij geregeld om. Voeg dan de knoflook, tomaten, tomatenpuree, wijn en bouillon toe. Roer om en wacht tot het mengsel kookt. Roer weer om, temper het vuur en voeg de helft van de peterselie en de basilicum, de gemengde gedroogte kruiden, suiker, zout en wat peper toe. Laat het geheel zonder deksel circa 20 min. inkoken tot een nogal dikke saus.
Schroei intussen de plakken vlees bij gedeelten aan weerskanten in een gloeiende koekepan met antikleeflaag aan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Leg dan de aangeschroeide plakken bij de saus in de schotel, lag daar een deksel op en laat het vlees onder af en toe omscheppen in ongeveer 25 min. gaarstoven. Schep er de doperwten na 5 min. doorheen. Schep er na 20 min. de repen paprika door. Schep er vlak voor het opdienen nog de rest van de peterselie en basilicum doorheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edith_s


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edith_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top