1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. pindasoep

pindasoep

  • Surinaams, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2000

Ingrediënten 4 personen


1 liter. bouillon voor 4 koppen - pindakaas 4 eetl. -
rund- of kippevlees 250 gr. -
ongemalen zwarte peperkorrels -
een ui -
halve Madam Jeanette peper zonder pitjes.



Voor wie trek heeft in een lekker pittig opwarmertje volgt hier het eenvoudige recept van een heuse pindasoep...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Trek een sterke bouillon van het rund- of het kippevlees, enkele zwarte peperkorrels, wat uienringen en zout naar smaak. Laat de pindakaas in heet water oplossen, zodat je een vloeibaar doch niet te waterig mengsel hebt. Wanneer het vlees zacht is de opgeloste pindakaas toevoegen en verder afkoken. Voor de pittigheid laat je de halve madansjenet-peper enkele minuten meekoken. Deze moet je er voor het eten wel weer uithalen!


Bereidingswijze

Mocht de soep te waterig zijn doe er dan wat gekookte witte rijst bij.

Serveertip

In een kom of een soepbord.



Eetwijze
Deze soep wekt de eetlust sterk op, maar eet niet teveel van deze lekkernij... het moet de inleiding vormen van een uitgebreide maaltijd.





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top