Gesmoorde Knolgroenten In Een Zoete Wortelsaus

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2000

In dit recept worden de wortel- en knolgroenten eerst goudbruin geroosterd en dan gestoofd in een heerlijke wortelsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750g eko-aardappelen, 500g zoete aardappelen(bataat),6 knolletjes(raapjes),3 pastinaken(witte zusje van de winterwortel, maar smakelijker),3 rode uien, 12 ongepelde knoflooktenen, 5 el olijfolie, takjes verse rozemarijn en tijm, 750ml wortelsap, 3dl witte wijn,zout en versgemalen zwarte peper, peterselie om te garneren.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote ovenvaste schaal

Voorbereiding

Snijd de aardappels in de lengte door in kwarten, de zoete aardappels in blokjes van 4 cm, de knolletjes in kwarten, de pastinaken in dikke plakken, de uien in ringen of partjes.
Verhit de oven op 200oC.

Bereidingswijze

Doe alle groenten in de grote ovenvaste schaal en druppel de olie erover heen.Meng alles goed door elkaar en doe er de kruiden door en zout en versgemalen peper. Zet in het midden van de oven en laat alles in een half uur mooi bruin kleuren, halverwege alles nog eens omscheppen. Doe de wortelsap en de wijn in een pan en breng het aan de kook. Laat 8-10min zachtjes koken tot er 1/3 over is. Giet het bij de aardappelen en laat alles in de oven nog even 5 min. pruttelen.
Daarna kan de schaal op tafel, garneer nog even met de fijngehakte peterselie. Een koolsalade is hier lekker bij wanneer je het nog wilt uitbreiden, evenals bladerdeegpakketjes gevuld met geitenkaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten