Gepocheerde forel met bieslooksaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Visbouillon

1 prei

3 takjes peterselie

? citroen

2 st. forel

1 eidooier

1 tl. Citroensap

120 gr. boter

3 el. Gehakte bieslook

zout /peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de visbouillon tegen de kook aan samen met de prei,
peterselie en in schijfjes gesneden citroen.
Pocheer de gewassen forellen hierin in 10 minuten gaar.
Neem de forellen uit de pan en houd ze warm.

Klop voor de saus de eidooier met het citroensap au-bain-marie los.
Verdeel de koude boter in stukjes en klop deze 1 voor 1 door het eiermengsel.
Voeg pas een nieuw klontje toe als het vorige geheel door de saus is opgenomen.
Blijf zolang kloppen totdat de saus licht gebonden is.
Maak de saus op smaak met zout, peper en bieslook en serveer de saus bij de
warm gehouden forel.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jos_v_p avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten