Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Oma's komkommer

Oma's komkommer

Door: dorinda_altena

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2000

Ingrediënten


3 a 4 pond (gele) komkommer
1 liter azijn, gemaakt met azijn assence (verkrijgbaar bij de drogist)
2 pond suiker
kruidnagels
pijpkaneel


Verder heb je nodig


Mes
pan
grote glazen pot met deksel


Komkommer in zoetzuur zoals ik ze bij mijn oma kreeg.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Komkommer schillen en zaad verwijderen. (Dit kun je gebruiken voor een salade.)

Bereidingswijze

Komkommer gaar en dus glazig koken in de azijn met hierin de pijpkaneel en de kruidnagels. Als het glazig is de komkommer eruit scheppen en in de pot doen. Het vocht tot de helft laten inkoken en toevoegen aan de komkommer. Dit in het donker neerzetten. Het is meteen goed voor gebruik, echter hoe langer het staat des te lekkerder het wordt vind ik. Het overgebleven vocht kun je in een karafje bewaren en in salades gebruiken.

Serveertip

Samen met stampot boerenkool.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dorinda_altena
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top