1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Gesmoorde rundervinken in tomatensaus

Gesmoorde rundervinken in tomatensaus

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2000

Ingrediënten 2 personen


- 2 rundervinken- 40 gram boter- 1 eetlepel tomatenpuree- 1 1/2 theelepel allesbinder- 1 theelepel bouillonpoeder- 4 takjes peterselie- 8 bieslooksprieten- zout- (zwarte)peper- 1 mespuntje suiker



Naam spreekt voor zich.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de peterselie ragfijn. Snijd de bieslook in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter en wacht tot het schuim op de boter begint weg te trekken. Bak de rundervinken er snel rondom in aan (ongeveer 3 minuten). Voeg drie eetlepels warm water toe en laat de vinken met het deksel op de pan (net niet helemaal gesloten) in ongeveer 12 minuten zachtjes gaar smoren. Voeg extra water toe als er teveel verdampt.Vermeng intussen de tomatenpuree met de allesbinder en het bouillonpoeder. Neem de gesmoorde vinken uit de pan en houd ze warm. Roer het tomatenmengsel door het smoorvocht. Voeg eventueel nog wat extra water toe aan het smoorvocht. Breng de saus aan de kook en roer de suiker erdoor. Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer als laatste de peterselie door de saus. Leg de vinken op (voorverwarmde) borden, schenk de saus erover en bestrooi dit alles met bieslook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijereveo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijereveo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top