1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Gekookte Klõsse

Gekookte Klõsse

Door: kloesse

  • Duits, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2000

Ingrediënten


1 kg bloemige aardappels, 150 gr griesmeel, 100 gr meel, zout, nootmuskaat, 2 eieren(M)


Verder heb je nodig


Aardappelpers


Basisrecept voor 12 stuks

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels met schil in water koken. Pellen en persen. Griesmeel en meel erover strooien. Hoe vochtiger het deeg is, des te meer meel moet erbij. Kruiden met nootmuskaat en een snufje zout. geklopte eieren erdoor mengen en snel tot een deeg kneden. Licht gezouten water aan de kook brengen. Proefklõss maken. Uit overig deeg 12 klõsse maken met een doorsnede van 5 cm, ongeveer 15 minuten in heet water garen. Water mag niet meer koken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kloesse
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top