RIJSTKIP

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Rijstkip is het gerecht dat iedere Surinamer kent. Het smaakt bij nagenoeg alle Surinaamse eten.
Voor een kip met een bijzonder krachtige smaak kun je dit recept volgen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
een kip natuurlijk, of kippenpoten
een kleine ui
knoflook
laospoeder of verse laos
gemberpoeder of verse gember
goede ketjap (geen conimex)
maggiblokje
aji-no-moto of ve-tsin
spijsolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het is het lekkerste de schoongemaakte en in stukken gesneden kip eerst te bakken in de olie. Daarna gaan de uitjes, knoflook en kruiden bij. Als laatste de ketjap en het maggiblokje. Doe er nu een beetje water bij en laat de kip gaar worden.(in ongeveer 30 minuten.)
Opdienen met... natuurlijk, rijst! en groente zoals kouseband of amsoi.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sjeeny avatar
sjeeny

Doorsturen

Home Recepten