Hartige Taart Met Broccoli En Blauwe Kaas

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
HARTIGE TAART MET BROCCOLI EN BLAUWE KAAS
Nodig:
Voor 3 personen:
7 a 8 plakjes bladerdeeg
broccoli naar behoefte
150 gram blauwe kaas (Roquefort of Danish blue)
ca. 150 gram cashewnoten of 150 gram in kleine stukjes gesneden ham
1 ei
potje creme fraiche van 125 ml
scheutje melk

HARTIGE TAART MET BROCCOLI EN BLAUWE KAAS
Nodig:
Voor 3 personen:
7 a 8 plakjes bladerdeeg
broccoli naar behoefte
150 gram blauwe kaas (Roquefort of Danish blue)
ca. 150 gram cashewnoten of 150 gram in kleine stukjes gesneden ham
1 ei
potje creme fraiche van 125 ml
scheutje melk
boter
paneermeel


Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 952,48 kcal
Koolhydraten 43,41 g
Eiwitten 30,94 g
Vetten 71,33 g

Bereidingswijze

Maak de broccoli schoon, verwijder de steeltjes en kook de 'roosjes' bijtgaar. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden Celsius (gasstand 4). Beboter een niet te grote spring- of taartvorm en bedek de bodem en de zijranden met het ontdooide bladerdeeg of het croissantdeeg. Strooi hieroverheen wat paneermeel en bedek de bodem dan met de broccoli.
Maak een mengsel van de creme fraiche, de verbrokkelde blauwe kaas, een scheutje melk en de cashewnoten of de ham en giet dit over de broccoli heen.
Schuif de taart in de oven en bak hem in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar. Je kunt kijken of hij gaar is door er met een satestokje in te prikken. Is hij gaar dan komt het satestokje er droog uit.
TIP: Deze taart kan gemakkelijk ingevroren worden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rika_c avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten