Hartige Taart Met Broccoli En Blauwe Kaas

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
HARTIGE TAART MET BROCCOLI EN BLAUWE KAAS
Nodig:
Voor 3 personen:
7 a 8 plakjes bladerdeeg
broccoli naar behoefte
150 gram blauwe kaas (Roquefort of Danish blue)
ca. 150 gram cashewnoten of 150 gram in kleine stukjes gesneden ham
1 ei
potje creme fraiche van 125 ml
scheutje melk

HARTIGE TAART MET BROCCOLI EN BLAUWE KAAS
Nodig:
Voor 3 personen:
7 a 8 plakjes bladerdeeg
broccoli naar behoefte
150 gram blauwe kaas (Roquefort of Danish blue)
ca. 150 gram cashewnoten of 150 gram in kleine stukjes gesneden ham
1 ei
potje creme fraiche van 125 ml
scheutje melk
boter
paneermeel


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de broccoli schoon, verwijder de steeltjes en kook de 'roosjes' bijtgaar. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden Celsius (gasstand 4). Beboter een niet te grote spring- of taartvorm en bedek de bodem en de zijranden met het ontdooide bladerdeeg of het croissantdeeg. Strooi hieroverheen wat paneermeel en bedek de bodem dan met de broccoli.
Maak een mengsel van de creme fraiche, de verbrokkelde blauwe kaas, een scheutje melk en de cashewnoten of de ham en giet dit over de broccoli heen.
Schuif de taart in de oven en bak hem in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar. Je kunt kijken of hij gaar is door er met een satestokje in te prikken. Is hij gaar dan komt het satestokje er droog uit.
TIP: Deze taart kan gemakkelijk ingevroren worden.

Laatste reacties

kooktgraag avatar
kooktgraag 28-07-2010

Dankjewel voor dit recept. Ik ga het in het weekend maken en je hoort van mij hoe het gesmaakt heeft. Martha P.S. Ja waar is het ei gebleven? Ik denk dat het door het mengsel moet samen met de crème fraîche enz.

BJREliasberg avatar
BJREliasberg 07-05-2010

Waar is dat ei gebleven?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten