1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Pittige Aardappelpuree

Pittige Aardappelpuree

Door: gmverwoerd

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2000

Ingrediënten 2 personen


1 pond geschilde aardappels. 125 gram boter, 2 tenen knoflook, 1 ons geraspte kaas, zure room of creme fraiche, peper en zout.


Verder heb je nodig


Pureeknijper of stamper. Mixer.

Pittige Aardappelpuree
Pittige Aardappelpuree

Puree anders dan gewoon.Met een knoflook en kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook of stoom de aardappels gaar. Smoor de gepelde en in stukjes gesneden knoflook boter. op een laag vuur in de tijd dat de piepers garen.
Stamp of knijp de aardappels fijn. Doe de "knoflookboter"erbij. Klop met de mixer de kaas erbij en zoveel creme fraiche of zure roon tot een smeuiige puree ontstaat. Maak op smaak met peper en zout.

Serveertip

Variatie. In plaats van kaas flink wat mosterd door de puree. Lekker bij vis.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gmverwoerd
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top