1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. gehaktbrood

gehaktbrood

Door: bianca_b

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2000

Ingrediënten 5 personen


1 kg gehakt HOH, 1 blikje tomatenpuree, 2 tl Mosterd, 2 eieren, paneermeel, zout, zwarte peper, kerriepoeder, 1 ui, 150 gr dungesneden ontbijtspek, boter om in te vetten, cakevorm.



Eigen recept. We hebben er 2 maal van gegeten, 1 maal warm en 1 maal koud. Erg lekker. Dit recept stond van 10 - 16 februari op Kooktext van RTL4

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet cakevorm licht in met boter en bekleed de vorm met spek. Laat de spek iets overhangen. Verwarm de oven voor op gasstand 4. Snipper de ui, en kneed met de overige ingredienten de ui door het gehakt. Doe het gehakt in de cakevorm, druk het geheel goed aan en vouw de spek over het gehakt heen. Schuif het geheel voor ongeveer 70 minuten in het midden van de oven. Giet na de baktijd de jus uit de cakevorm, stort de gehaktbrood op een schaal en snijd hem in plakken.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top