1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. bretonse mosselschotel met knoflook en spek

bretonse mosselschotel met knoflook en spek

Door: jos_v_p

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2000

Ingrediënten 4 personen


1 prei
1 klein bosje bladselderij
4 teentjes knoflook
2 eetlepels slaolie
50 gr ontbijtspekblokjes
3 dl witte wijn
4 kg verse mosslen
2 dl creme fraiche
zout, peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote, diepe pan en bak hierin de prei
met de knoflook en het spek 5 minuten.
Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosslen aan de
grote pan toe. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een
schaal
Zeef het kookvocht en voeg 3 dl toe aan het achtergehouden spek-prei-mengsel. Roer de creme fraiche
erdoor en kook de saus tot deze licht gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.
Lekker met bruin stokbrood en een gemengde salade



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top