Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. bretonse mosselschotel met knoflook en spek

bretonse mosselschotel met knoflook en spek

Door: jos_v_p

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2000

Ingrediënten 4 personen


1 prei
1 klein bosje bladselderij
4 teentjes knoflook
2 eetlepels slaolie
50 gr ontbijtspekblokjes
3 dl witte wijn
4 kg verse mosslen
2 dl creme fraiche
zout, peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote, diepe pan en bak hierin de prei
met de knoflook en het spek 5 minuten.
Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosslen aan de
grote pan toe. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een
schaal
Zeef het kookvocht en voeg 3 dl toe aan het achtergehouden spek-prei-mengsel. Roer de creme fraiche
erdoor en kook de saus tot deze licht gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.
Lekker met bruin stokbrood en een gemengde salade



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top