Duivensoep

  • Frans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2000

Krachtige bouillon (oma's recept tegen de griep)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 wilde duifjes of houtduifjes
Bosje selderij
Klein preitje
Takje verse tijm
1 eetlepel peterselie
Versgemalen peper
2 kipbouillontabletten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 32,43 kcal
Koolhydraten 15,21 g
Eiwitten 14,08 g
Vetten 13,99 g

Bereidingswijze

1. Was de duifjes en doe ze in een grote pan met ruim water, breng dit aan de kook, en temper het vuur , laat vervolgens de duifjes minimaal 2 uur trekken.
2. Snijd de kruiden, en voeg ze toe aan de bouillon.
3. laat nogmaals een half uur trekken.
4. Haal de duifjes uit de pan en haal de duivenborstjes van de botten.
Snijd het vlees in kleine stukjes.
voeg de helft van het vlees bij de soep. bewaar de andere helft voor het volgende overheerlijke recept: pasteitje met duivenragout! (zie recept)
Voeg de bouillonblokken bij de soep en laat nog een kwartiertje trekken.
Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

Serveertip

Voeg eventueel een scheut witte wijn aan de soep toe.

Laatste reacties

nadinop avatar
nadinop 20-10-2008

Lekker en eenvoudig! Zo heb ik het graag.

heerenleed avatar
heerenleed 10-04-2005

heb het nu een paar keer gemaakt in combinatie met de ragout,, Mijn god wat is dat lekker allemaal! Heerlijk, heerlijk, heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten