Roergebakken Varkenshaas Met Bloemkool

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-01-2000

ongeveer 270 kcal pp

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 1 theelepel aardappelmeel
? 150 g bloemkool ,in roosjes
? 4 stuk bosuitje
? 2 theelepel bouillonpoeder
? 1 theelepel kerrie
? 1 mespuntje knoflookpoeder
? ? theelepel ma?zena
? 1 eetlepel olie
? ? stuk rode paprika
? 2 eetlepel seroendeng (geroosterde pinda's met kokos uit een potje.)
? 50 g tauge
? 250 g varkenshaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de uien en snipper ze grof. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Los de bouillonpoeder op in 1 deciliter heet water. Blancheer de bloemkoolroosjes 2 a 3 minuten in kokend water. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd hem in smalle reepjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een wok of wadjan en bak het vlees al omscheppend in ca. 2 minuten lichtbruin. Voeg de bloemkool, ui en paprika toe en bak dit nog 1 minuut. Strooi kerrie- en knoflookpoeder erover. Schenk de bouillon erbij en laat alles nog ca. 3 a 4 minuten stoven. Voeg de tauge op het laatste moment toe. Schuif de ingredienten naar een zijde van de wok of wadjan. Maak de ma?zena aan met 1 eetlepel water en roer dit door het vocht op de bodem van de pan. Voeg de sojasaus toe en breng dit even aan de kook. Vermeng alle ingredienten met de saus. Strooi de seroendeng erover

Serveertip

eten met rijst en een salade

Laatste reacties

marie-france avatar
marie-france 27-11-2016

Het zou makkelijker zijn als de hoeveelheden duidelijk aangegeven waren, in plaats van vraagtekens. Aardappelzetmeel en maizena is hetzelfde en in de ingredientenlijst komt geen sojasaus voor. De smaak was toch prima, maar de volgende keer bak ik het haasje apart, het was nu toch te gaar.

kookfreakje avatar
kookfreakje 28-02-2000

ik heb het eens geprobeerd en in 1 woord fantastisch dit ga ik echt vaker maken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten