1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Gebakken appels op krentenbollen

Gebakken appels op krentenbollen

Door: toscania

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2000

Ingrediënten 4 personen


2 handappels, 50 g boter 100 g basterdsuiker, 2 krentenbollen, 25 g boter, 1 bekertje creme fraiche, 2 zakjes vanillesuiker


Verder heb je nodig


Halfhoge ovenschotel


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appels, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Breng 1 liter water aan de kook, die de boter en de suiker erbij en pocheer de appelhelften hierin 15 min.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de krentenbollen door. Beboter de helften en leg ze in de ovenschaal. Schep hierover de halve appels en bedek ze met het boter-suikermengsel. Zet de schaal in de oven en bak de appels ca. 20 minuten.

Serveertip

Warm serveren met creme fraiche, waardoor de vanillesuiker is geroerd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toscania
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top