1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Stroganoffsaus

Stroganoffsaus

Door: jos_v_p

  • Hongaars, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2000

Ingrediënten 4 personen


1 pot vleesfond (380 ml)
1 sjalotje
1 rode paprika
1 groene paprika
1 bakje champignons
2 tl paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
2 teentjes knoflook
2 el vodka
2 bekertjes creme fraiche
zout en peper
boter



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de vlees fond in een steelpan en kook deze op hoog vuur voor de helft in.
Pel ondertussen het sjalotje en snipper hem fijn.
De paprika's wassen en in kleine blokjes snijden.
De champignons schoonvegen en in dunne reepjes snijden.
In een pan de boter verhitten en hier in het sjalotje aan fruiten, daar na de knoflook er
in uitpersen.
De paprika's en champignons en paprikapoeder toevoegen, en zachtjes dit geheel
afbaken.
De ingekookte fond en tomatenpuree erdoor roeren.
Wilt u de saus gelijk eten dan maakt u hem af met de vodka en de creme fraiche.
En op smaak maken met zout en peper.

Wilt u de saus de volgende dag gebruiken, dan moet u de saus weer opwarmen, en
dan afmaken met de wodka
en de creme fraiche.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top