1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Haggis
  6. Haggis

Haggis

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2000

Ingrediënten 12 personen


1 grote schapenmaag, organen van het schaap (hart, longen en lever), 250 gram grof havermeel, 250 gram gemalen nierver, 2 middelgrote uien fijngehakt, zwarte peper, zout, cayennepeper, 3 dl melk, 1 liter bouillon.Gevulde schapenmaag

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet hart, longen en lever onder water en breng ze aan de kook. Als de luchtpijp nog aan de longen vastzit, laat u die over de rand van de pan hangen, zodat eventuele ongerechtigdheden er uit zullen druppen. Laat alles 1 1/2 uur koken, schep dan de organen uit de pan, verwijder de luchtpijp en het kraakbeen. Laat het kooknat afkoelen. Maal hart en longen fijn en rasp de lever.
Strooi het havermeel in een braadpan en laat het 20 tot 30 minuten roosteren in een op 180 graden celcius voorverwarmde oven. Roer af en toe opdat het meel mooi gelijkmatig bruin wordt. Meng in een kom de gemalen organen goed met het gemalen niervet, de uien en het geroosterde havermeel en breng op smaak met flink wat zwarte peper, zout en een snuifje cayennepeper. Voeg ongeveer 3 dl gekoeld kooknat of bouillon toe tot een soepel mengsel ontstaat. Vul de schoongemaakte maag voor niet meer dan 5/8 omdat de farce tijdens het koken behoorlijk uitzet. Naai de maag giwd dicht en leg hem op een geemailleerd bord in een pan.

Bereidingswijze

Giet er zoveel kokend water (desgewenst gemengd met melk) of nog liever bouillon bij tot hij onderstaat. Prik de maag, zodra hij begint te zwellen, rondom in om barsten te voorkomen. Laat het gerecht zonder deksel 3 uur sudderen. Voeg zonodig kokend water toe, zodat de maag onder water blijft.

Serveertip

Heet serveren.
aardappelpuree of koolraappuree er bij serveren of een puree van beide in een.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top