1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. borsjtsj

borsjtsj

  • Russisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui, in dunne plakjes gesneden
1/2 el maisolie
100 gr mager runder soepvlees, in blokjes van 1 cm gesneden
9 dl runderbouillon
1/2 tl zout
vers gemalen zwarte peper
1/2 laurierblaadje
1 tl fijngesneden verse tijm of
1/2 tl gedroogde tijm
1 teen knoflook, fijngehakt (naar keuze)
1 worteltje, in dunne plakjes
1/4 kleine koolraap, in blokjes
1/8 kool, fijngesneden
1 grote tomaat, ontveld en in stukjes
1 grote gekookte rode biet, geschild en geraspt
4 tl zure room ter garnering


Verder heb je nodig


(Soep)pan met dikke bodem.


Russische bietensoep uit het kookboek voor slankelijners. Met variatie voor gewone lekkere eter.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de ui langzaam in de olie en gebruik een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe zodra de ui gaat kleuren en schud het af en toe om, zodat de blokjes aan alle kanten mooi bruin worden. Doe hierbij daarna bouillon, zout, peper, laurier, tijm en knoflook. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en laat het geheel 5 min. pruttelen. Voeg wortel, koolraap en kool toe, breng opnieuw aan de kook en laat weer 45 min. pruttelen. Voeg dan de tomaat toe en laat nog eens 20 min. zachtjes koken. Doe de geraspte rode biet er 5 min. voor het opdienen bij. Proef de soep en maak naar smaak af en schep op iedere portie een lepel zure room.

Serveertip

Voor de lekkere eter: voeg stukjes aardappel, meer bieten, wortel en vlees toe. De bieten kunnen dan ook veel langer meegekookt worden. Mik als je het hebben kunt gewoon het hele potje zure room erin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kitchenetty


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kitchenetty
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top