brioche-achtig brood

  • Frans, Brood
  • > 120 min.

Heerlijk, romig en zoet van smaak, mijn kinderen willen dit het liefst ieder weekend eten. Voor de broodmachine

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr. witte bloem, 7 gr. gedroogde gist, 10 gr. zout, 50 gr. basterdsuiker, 50 gr. roomboter, 50 gr. ei (= ca. 1 ei M), 15 gr. vanillesuiker, 265 ml melk

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2601,70 kcal
Koolhydraten 435,13 g
Eiwitten 81,87 g
Vetten 55,00 g
Benodigdheden
broodmachine

Bereidingswijze

Klop het ei los. Doe alle ingredienten in de volgorde die de gebruiksaanwijzing voorschrijft in de machine (ei na de boter toevoegen) en bak het brood met het programma ?normaal?, stand licht. Door de grote hoeveelheid suiker kleurt de korst erg.

Serveertip

Erg lekker met een beetje roomkaas erop.

dit brood kan erg hoog rijzen, als het boven de pan uitkomt, kun je er met een mes een paar keer (voorzichtig) inprikken, dan zakt het wat en krijgt de bovenkant ook nog een leuk foccaccia-achtig uiterlijk.


Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

broodmachientje avatar
broodmachientje

Doorsturen

Home Recepten