1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. reibekuchen, kartoffelpuffer of reiberdatschi

reibekuchen, kartoffelpuffer of reiberdatschi

Door: toscania

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2000

Ingrediënten 4 personen


800 g aardappelen, 1 grote ui, 2 eieren, 1 el bloem, 2-3 el paneermeel, zout, olie



Aardappelkoekjes - Allemaal verschillende namen voor een gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelen schillen, wassen en raspen (niet te fijn), in een zeef goed laten uitlekken. De ui raspen .Doe de geraspte aardappelen met de ui in een kom, vermeng dit mengsel met de eieren, de bloem, paneermeel en zout. De massa mag niet de vloeibaar zijn, maar ook niet te vast.
Verhit de olie in een koekenpan (de olie moet goed heet zijn). Steeds een eetlepel aardappelrasp in de pan leggen, wat platdrukken en goudgeel bakken. De koekjes op keukenpapier laten uitlekken.

Serveertip

Lekker met appelmoes of compote.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toscania
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top