1. Home
  2. Recepten
  3. Gratin van oester met een luchtige champagne-sabayon

Gratin van oester met een luchtige champagne-sabayon

Door: silleke

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2000

Ingrediënten 12 personen


? venkelknolletje - 4 lente-uitjes - 1 kleine tomaat - 25 gr. boter - 5 dl. visfond - 3 dl. slagroom - zout - witte peper - 1 dl. champagne - 24 oesters - 4 eierdooiers



Amuse, warm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de venkel, de lente-uitjes en de tomaat in zeer kleine stukjes. Verhit de boter en bak hierin de venkel 3 min. op een laag vuur. Voeg de lente-uitjes toe en bak ze 2 min. mee. Voeg de tomaat toe en bak deze ook 2 min. mee. Voeg de visfond alsmede het gezeefde vocht van de oesters toe en breng het geheel aan de kook. Kook tot er nog ca. 1 dl. vocht over is. Voeg de slagroom toe en kook het mengsel tot er een iets gebonden saus overblijft (ca. 2 dl.). Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg in 12 mokkakopjes ieder 2 oesters. Doe de eierdooiers met 1 dl. champagne in een ruime schaal. Plaats de schaal boven een pan met kokend water en klop het mengsel tot het goed gemengd en zeer luchtig is. Breng de roomsaus aan de kook. Draai het vuur heel laag en voeg al kloppende de champagne-sabayon toe. Verhit de grill op de hoogste stand. Schenk de hete saus vlak voor het serveren over de oesters. Plaats de kopjes onder de hete grill en laat ze snel goudbruin worden. Warm serveren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top