zuurvlees op maastrichtse wijze

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2000

Een lekker streekgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Mager runderpoulet (ongeveer 400 gram), 3 dikke uien, 4 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, azijn, appelstroop, maizena. Frites en appelcompote.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 360,17 kcal
Koolhydraten 27,78 g
Eiwitten 47,02 g
Vetten 5,06 g
Benodigdheden
Stoofpan, fritesketel, diepe kom met deksel.

Voorbereiding

Het runderpoulet moet ongeveer 1 uur in de marinade staan. Dit doe je als volgt: Runderpoulet in een diepe kom (liefst met deksel) 2 gesnipperde uien toevoegen, de laurierblaadjes en de kruidnagels erbij. Dan helemaal onder de azijn zetten.

Bereidingswijze

Het vlees uit de marinade scheppen met een schuimspaan. Verwijder nu ook al de laurierblaadjes en de kruidnagels. Anders moet je zo zoeken naderhand! Bak het vlees rondom goed bruin, voeg de uien ook toe, plus nog 1 extra nu vers gesnipperde ui. Smoor dit even mee. Dan voeg je lepels azijnmarinade toe (als je van zuur houdt meer lepels azijn!) en laat het vlees ongeveer 1 uur gaar stoven. Voeg nu nog 1 lepel azijn toe met appelstroop. Ik gebruik zelf veel appelstroop omdat wij het graag zoetzuur eten. Dat maakt het dan ook Maastrichts zuurvlees! Als het nodig is om de saus te binden dan gebruik je wat maizena of direct bindmiddel. Dit gerecht is heerlijk met lekkere eigengemaakte dikke frites en appelcompote.

Serveertip

Voor de liefhebbers: een lekker Limburgs biertje erbij serveren! Succes verzekerd! En nog een schaaltje mayonaise op tafel. Alles compleet voor een lekker zaterdagavond-gerecht. Smakelijk! P.S. Ik heb met dit recept verleden jaar al in het tijdschrift De Flair gestaan!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

cieltjeclaassens avatar
cieltjeclaassens 10-12-2008

Heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Heb er zelf ook een eigen variatie van, maar fijn even het recept van iemand anders na te kunnen spieken :0)

leonie43 avatar
leonie43 14-06-2008

dit recept neem ik mee groetjes leonie

nicnic avatar
nicnic 24-01-2001

Ik heb om het te binden 2 plakken ontbijtkoek toegevoegd; gaaft ook een iets donkerder kleur. Prima recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten