Orientaalse bakolie, 1 dubbele kipfilet, 2 rode uien, gezouten pinda's, 1 rood spaans pepertje, verse bieslook, 175 gram wilde rijst, 1 grote komkommer, verse knoflook, azijn, olie, mosterd, mayonaise en peper en suiker voor slasaus.
1 wok, of gemakkelijke bakpan. 1 ketel voor de rijst in te koken.
Gemakkelijke snelle maaltijd voor door de week of om eters mee te verrassen.
Kipfilet in kleine blokjes snijden. De uien snipperen. De spaanse peper zeer fijn snijden (let op! Alle pitjes verwijderen). Verse bieslook fijn snipperen.
De olie goed heet laten worden. De kipfilet er lekker bruin in laten bakken. Dan de gesnipperde ui erbij voegen. De spaanse peper erbij en de pindanootjes ongeveer 2 handjes vol. (eigenlijk naar believe). Ondertussen de wilde rijst koken.
Zelf maak ik er dan een salade bij van komkommerschijfjes. Ik schil de komkommer eerst! Het sausje daarvoor maak ik met olie, azijn, een teen knoflook, peper, suiker, een mespuntje mosterd en flink wat mayonaise. Dan de komkommer fijn raspen. Dit is lekker fris erbij.
Men kan ook nog een lekkere pindasaus maken om het iets feestelijker te maken. Let wel op! Dit levert flink extra calorieen.
evelynvannoord 28-03-2000
hallo bob ,we hebben lekker gegeten van dit recept. groetjes bob & evelyn.
evelynvannoord.
suzannecorine 13-01-2000
Hoi Bob,
Wanneer mag ik komen om dit recept te proeven? Dek de tafel maar alvast!!!
Groetjes Suzanne