1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. pikante roerbak kipfilet

pikante roerbak kipfilet

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-01-2000

Ingrediënten 2 personen


Orientaalse bakolie, 1 dubbele kipfilet, 2 rode uien, gezouten pinda's, 1 rood spaans pepertje, verse bieslook, 175 gram wilde rijst, 1 grote komkommer, verse knoflook, azijn, olie, mosterd, mayonaise en peper en suiker voor slasaus.


Verder heb je nodig


1 wok, of gemakkelijke bakpan. 1 ketel voor de rijst in te koken.


Gemakkelijke snelle maaltijd voor door de week of om eters mee te verrassen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in kleine blokjes snijden. De uien snipperen. De spaanse peper zeer fijn snijden (let op! Alle pitjes verwijderen). Verse bieslook fijn snipperen.

Bereidingswijze

De olie goed heet laten worden. De kipfilet er lekker bruin in laten bakken. Dan de gesnipperde ui erbij voegen. De spaanse peper erbij en de pindanootjes ongeveer 2 handjes vol. (eigenlijk naar believe). Ondertussen de wilde rijst koken.
Zelf maak ik er dan een salade bij van komkommerschijfjes. Ik schil de komkommer eerst! Het sausje daarvoor maak ik met olie, azijn, een teen knoflook, peper, suiker, een mespuntje mosterd en flink wat mayonaise. Dan de komkommer fijn raspen. Dit is lekker fris erbij.

Serveertip

Men kan ook nog een lekkere pindasaus maken om het iets feestelijker te maken. Let wel op! Dit levert flink extra calorieen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bob_m


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bob_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top